12. jul 2012.12. jul 2012.
IZMEĐU REDOVA

PROLETERI, UJEDINITE SE

Proleteri jedne zemlje, ujedinite se. Tako bi mogla sad da glasi najnovija parola, najnovije srpske Vlade.
Da nam se ova, sad nova Vlada, ne ubajati. Dugo se krčkala na ovim političkim srpskim vrućinama.
Dobro je što su naše političke stranke nekako rastegljive. Nisu krute, te tako lako prelaze iz jednog u drugi koalicioni sporazum. Eto kako su se lako Ujedinjeni regioni ujedinili sa ljutim političkim protivnikom. Pa i socijalisti kao da nisu operisani od tolerancije mogu sve.
Dobro je to i za buduću vladinu ili skupštinsku raspravu. Sigurno će biti tolerantni pa će i dosadašnjim vladajućim demokratama dozvoliti da prozbore koju reč.
Kažu da je u Srbiji sad najpopularnija ona stara narodna pesma “Koja gora Ivo...“ Samo sad je i ona prepevana, pa glasi: “Koja gora Ivo, koja gora Ivice...“ A on odgorava: “Dedinje je moja gora, razgovora nema...“ Ej!
Dačić se već oprobao u pevanju, Dinkić poodavno komponuje, Vučić pomalo i svira, a svi mi ćemo da igramo.
A ono što se nedavno desilo u Beogradu, i što smo u ovoj rubrici i zabeležili, e to je bilo prividno. Radi se naime o tuči pristalica četnika i partizana. Sad oni pevaju onu revolucionarnu “Nas dva brata zajedno vladamo...“ Ih!
Mnogo naši političari tvrde da niko ne može da ih kupi. Pa naravno, kad već imaju dovoljno.
Sad nam je jasno zašto su jednog Srbina tamo oni širom sveta pustili da predsedava generalnom skupštinom takozvanih ujedinjenih naroda. Njegov narod, to jest mi treba da plati taj čin silnim milionima dolara.
I opet na sav glas naši zvaničnici pričaju narodu o nekakom javnom finansijskom dugu. Nije valjda taj narod i napravio taj javni dug.
Izgleda da su naučnici među kojima su i naši, pronašli česticu koja je stvorila univerzum, što bi laici rekli, čestica čovečanstva. E ako se toga dokopaju naši političari, onda ih nikad nećemo skinuti sa vlasti.
Najavljeno da “Fiat“ zatvara fabrike u Italiji. Eto, kad ne znaju da rade kako treba. U srpskom “Fiatu“ to se neće desiti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa