19. jul 2012.19. jul 2012.
SABORNI HRAM SV. APOSTOLA PETRA I PAVLA PROSLAVIO

PETROVDAN

Prošlog četvrtka, 12. jula, šabačka crkva Svetih apostola Petra i Pavla proslavila svoju slavu. Svetu liturgiju služili su sveštenici Petar Milošević iz Sent Luisa, Dragan Mićić iz Linca, Vladimir Stanimirović i Živorad Selenić iz Šapca, Milan Aleksić iz Loznice, Dušan Aleksić iz Valjeva, Željko Dukić iz Orida, Vlada Jevtić iz Majura, Milivoje Pajić iz Kasarskih Livada i đakoni Zoran Gajić iz Šapca i Goran Avramović iz Loznice. U liturgiji učestvovao je i crkveni hor „Sveti Jovan Bogoslov“ pod dirigentskom palicom Snežane Ranković.
Posle ophoda, Litije oko crkve, lomljen je kolač sa domaćinima slave. Ovogodišnji domaćini bili su Zoran, Ljiljana, Katarina i Nataša Krstić i Branislav, Danica, Darko i Marko Veljić iz Šapca. Uz plamen slavske sveće, žito, vino i kolač Ljiljana Krstić poželela je da im Bog da mogućnost da slave dok su živi, a posle da prenesu na svoju decu, a oni na njihovu. U ovim teškim vremenima porodica Danice Veljić moli se Gospodu verujući da samo on može da im pomogne da se izađe iz nedaća koje su snašle srpski narod.
-Biti domaćin slave je nešto veličanstveno. Svi smo u veri odavno. Verujemo. To nas vrlo ispunjava, puni pozitivnom energijom, vraća nam optimizam ““ rekla je Danica Veljić.
Beseda Milana Aleksića, sveštenika iz Loznice
-U ime Oca, Sina i Svetog Duha! Danas, draga braćo i sestre, mi u svojim molitvama i pesmama slavimo, proslavljamo, sećamo se i opominjemo na svete apostole prvovrhovne Petra i Pavla. Danas, sećajući se njih u molitvama, molimo ih da budu naši pratioci u životima našim, da budu naše putovođe i pomagači u ovome životu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa