19. jul 2012.19. jul 2012.
ČELNICI OPŠTINE BOGATIĆ POSETILI ODENZE

ŠIROKA SARADNjA

Uže rukovodstvo opštine Bogatić: predsednik Slobodan Savić, sa pomoćnicima Milanom Dražićem i Nebojšom Dostanićem, posetili su nedavno Odenze, drugi po veličini privredni centar Danske.
Poseta je usledila na poziv gradonačelnika Odenzea Ankera Boye, a pored gostiju i njihovog prvog domaćina u razgovorima su učestvovali predstavnici Srpske ambasade u Danskoj i naš ugledni privrednik sa dugogodišnjim radnim stažom u ovoj zemlji Slobodan-Bobi Živojinović, rodom iz Badovinaca. U Odenzeu živi oko 190.000 stanovnika i izuzetno je privredno razvijeni grad Danske.
- U gotovo dvočasovnom razgovoru, razmenili smo iskustva o privrednom razvoju i potencijalima naših regija. To se u prvom redu odnosi na alternativne izvore energije i otvaranje privrednih predstavništava u Mačvi i Odenzeu s ciljem lakšeg trgovanja i ostvarenja drugih čvršćih veza. Ugledni privrednici Danske bili su oduševljeni privrednim potencijalima Mačve, koji još nisu dovoljno iskorišćeni. Oni su izrazili želju da ovde ulože svoja sredstva u nove proizvodne kapacitete, a to bi pored ostalog bila i dobra šansa za veće upošljavanje, prvenstveno mladih i kvalifikovanih radnika u ovom kraju, rekao je Slobodan Savić, predsednik opštine Bogatić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa