19. jul 2012.19. jul 2012.
OBELEŽENA HRAMOVNA SLAVA

PETROVDAN U DOBRIĆU

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, sa saradnicima, prisustvovao je obeležavanju hramovne slave u Dobriću ““ Petrovdana. Crkveni objekat u ovom pocerskom selu, posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, sagrađen je 1827. godine i jedan je od najstarijih i najvrednijih pravoslavnih hramova u šabačkom kraju. Pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika, a od nedavno ima status manastira. Grad Šabac je pripremio projekat rekonstrukcije objekta, čija bi prva faza uskoro trebalo da počne.
- U ovoj godini planirali smo sanaciju temelja koja će koštati 1,6 miliona dinara, što je preduslov da naredne godine nastavimo radove. To je način da budemo dostojni predaka koji su ovako lepe objekte gradili u daleko težim vremenima, a naša obaveza je da ih štitimo i održavamo, naglasio je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Selo Dobrić udaljeno je 12 kilometara od Šapca. Iz gradskog budžeta izdvojena su značajna sredstva za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture, što za 330 domaćinstava ili 1.050 stanovnika, koliko ih je evidentirano prema poslednjem popisu, znači daleko kvalitetnije uslove života. U prethodnih nekoliko godina postavljena je javna rasveta, rekonstruisana niskonaponska mreža, urađeno 3,2 kilometra malskih puteva, asfaltirano tri kilometra lokalnih puteva, rekonstruisana mesna kancelarija, školska zgrada i kotlarnica, zdravstvena ambulanta, dečji vrtić. Završena je i prva faza izgradnje doma kulture u centru sela. Ovu investiciju zajednički su podržali Grad Šabac sa dva miliona dinara i MZ Dobrić sa milion dinara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa