26. jul 2012.26. jul 2012.
MLADI AZBUKOVČANI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U KARATEU

PET MEDALjA IZ PARIZA

Na Evropskom prvenstvu karatista za mlade u Parizu, članovi karate kluba „Drina Ljubovija“ osvojili tri srebrna i dva bronzana odličja
Četvoro karatista, predvođeni trenerom Ivanom Nikolićem načinili su podvig za pamćenje. Jovana Tomić osvojila je dve srebrne medalje u borbama pojedinačno i ekipno. Jovana Jovanović okitila se srebrom u borbama ekipno. Sara Živković ekipno u katama i Miroslav Nedeljković ekipno u borbama, ponosno su se kući vratili sa bronzanim medaljama.
- Izuzetno sam zadovoljan učinkom svojih takmičara. Jovana Tomić je bez sumnje oštećena, ali šta je tu je. I ovog puta uspeli smo da održimo tradiciju uspešnih nastupa. Naredne godine naša zemlja biće domaćin Evropskog prvenstva za mlade u karateu, koje će se održati u Kruševcu. Nadam se da ćemo ostvariti još bolji uspeh, reči su prezadovoljnog trenera Nikolića postignutim rezultatom svojih karatista.
Reprezentaciju Srbije predstavljala su 55 takmičara. O uspehu mladih azbukovčana govori i podatak da je u Francuskoj prestonici učestvovalo 519 karatista iz 17 zemalja. Utisci koje su poneli iz grada svetlosti ostaće im zauvek u sećanju. Na najbolji način predstavili su sebe i svoj kraj.
Karate klub Drina Ljubovija, iznedrio je izvanredne sportiste. Osnovan je 1975. godine. Radi se o najtrofejnijem klubu. Ima oko 60 redovnih članova. Takmičari ovog kluba do sada su osvojili preko 600 medalja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa