26. jul 2012.26. jul 2012.
GDE NA LETOVANjE

POPULARNA DESTINACIJA GRČKA

Glavni grad: Atina
Službeni jezik: grčki
Nezavisnost: Od Otomanskog carstva 25. mart 1821.
Površina: 131.940 km2
Stanovništvo: 10.939.605
Valuta: Euro
Vremenska zona: +1 sat u odnosu na naše vreme
Za sve one koji planiraju da svoj letnji odmor provedu u Grčkoj izbor je veliki.
Turistička agencija Njaikiki Travel u ponudi ima mnogobrojna popularna letovališta kako severne Grčke regije tako i mnoga od 1000 Egejskih i Jonskih ostrva koje ova prelepa zemlja poseduje.
Iz ponude izdvajamo
Halkidiki
Halkidiki se nalazi na oko 60 km jugoistočno od Soluna. Čine ga 3 poluostrva Kasandra, Sitonija i Atos (Sveta Gora). Dugu obalu zapljuskuju vode Egejskog mora.
Kasandra - prva noga, kako je nazivaju Grci, ili prvi prst kako je krštena od strane Srpskih turista, krase duge plaže, toplo i kristalno čisto more zaliva Toroneos sa istočne i Solunskog zaliva sa zapadne obale. Na vrlo harmoničan način objedinjena je drevna istorija sa savremenim turističkim sadržajima. Letovališta Polihrono, Hanioti i Pefkohori svakako mogu zadovoljiti potrebe i onih najzahtevnijih.
Sitonija - drugo poluostrvo, poznato po netaknutoj prirodi i borovim šumama idealna je za turiste koji traže mir i tišinu. Obala dugačka 300 km krije preko 70 plaža koje okružuju tri planine Meliton, Peklara i Itamos. Letovališta Metamorfozis, Nikiti, Neos Marmaras sa Paradiso plažom i Toroni na zapadu i Vourvouru, Sarti i Kalamitsi na istoku predstavljaju pravi turistički raj i odmor proveden na sasvim drugačiji način.
Poluostrvo na kome skoro dve decenije turisti iz Srbije provode svoje godišnje odmore. Razloga ima puno. Uverite se sami.
Biser zapadne obale ““ ostrvo Lefkada
Ostrvo Lefkada spada u grupu Jonskih ostrva. Nalazi se na zapadnoj strani Grčke obale od Srbije je udaljeno oko 1200 km. Uskim moreuzom je odvojeno od kopna ali danas je jedino Grčko ostrvo koje je drumskim mostom povezano sa kopnom. Glavni grad ostrva je Lefkada koje se nalazi na krajnjem severoistoku ostrva. Turističko mesto koje je u ponudi Njaikiki Travela je Nidri. Smešteno je na jugoistoku ostrva, okruženo je zelenilom. Na ostrvu se nalazi veliki broj taverni, kafea, barova i hotela. Zapadna strana ostrva obiluje savršenim uvalama i tirkiznim morem. Poseta ovom ostrvu ni velike svetske putnike nije ostavila ravnodušnim. Saznajete više u Njaikiki Travel-u.
Vaš lični vodič kroz svet!
NjAIKIKI TRAVEL
15000 Šabac
Cara Dušana 1,
TC Trijumf II sprat, lokal 14
Kontakt:
Tel: 015 / 354 544;
Tel/Faks: 015 / 353 344;
Mob: 066/ 2000 50

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa