26. jul 2012.26. jul 2012.
ZAJDENIČKE AKTIVNOSTI CRVENOG KRSTA I SLUŽBE ZA TRANSFUZIJU KRVI DAJU ODLIČNE REZULTATE

U ŠAPCU BEZ NESTAŠICA KRVI

Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice, u saradnji sa Crvenim krstom i Društvom dobrovoljnih davalaca, spremno je dočekala sezonu godišnjih odmora, te nestašice krvi na području Šapca nema. Koordinisane aktivnosti, koje se sprovode godinama, uticale su da u svakom trenutku ima dovoljno dobrovoljnih davalaca spremnih da pomognu ljudima kojima je krv neophodna
Iako putem medija svakog leta stižu alarmantni pozivi građanima, naročito u Beogradu, da doborovoljno daju krv, šabačka služba za transfuziju takvih problema nema. Poverenje koje dobrovoljni davaoci imaju u službu je ogromno, te se ni u letnjim mesecima ne oseća nedostatak onih koji su spremni da pomognu drugima. Mobilne ekipe, koje barem jednom nedeljno borave na terenu, ostvaruju odlične rezultate u prikupljanju krvi, naročito u seoskim sredinama, naglašava dr Mitko Brajić, načelnik službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Šabac.
- Tokom leta naš rad nije baziran po firmama, već mobilne ekipe službe za transfuziju krvi najčešće borave u seoskim i prigradskim mesnim zajednicama. Rezultati u seoskim sredinama su fantastični, a posebno bih istakao meštane Petlovače, Ribara i Petkovice, koji su tradicionalno među najatktivnijima kada je dobrovoljno davanje krvi u pitanju. Samo u prošloj akciji stanovnici ova tri sela prikupilu su više od 70 jedinica krvi, čime su potvrdili da su među najodgovorijim davaocima krvi u Srbiji, o čemu svedoče i mnogobrojna priznanja i nagrade ““ navodi dr Brajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa