26. jul 2012.26. jul 2012.
TEKVONDO: INTERVJU SA DRAGANOM GLADOVIĆ, UČESNICOM OLIMPIJSKIH IGARA U LONDONU

OSTVAREN SPORTSKI SAN

Počela je da se bavi sportom u sedmoj godini. Pre tekvondoa trenirala je karate, ali u vreme bombardovanja Srbije prestala je da trenira. Rođeni brat nastavio je dalje sa sportom, a ona iz radoznalosti krenula da trenira dan posle njega. U jednom periodu, paralelno sa tekvondoom, trenirala i aikido. Prošla sve uzrasne kategorije, od pionira, kadeta, juniora do seniora. Tekvondo trenira zato što ga voli i zato što je rođena za njega
Na nezvaničnom prvenstvu sveta za pionire bila je prva i dobila pehar za najbolju tehničarku planete. Na kadetskom prvenstvu Evrope osvojila je treće mesto, kao i na juniorskom prvenstvu Evrope. Na evropskom prvenstvu za mlađe seniore osvojila treće mesto, a na evropskim kvalifikcijama za Olimpijske igre osvojila je zlatnu medalju. Višestruka prvakinja Balkana i Srbije. Učesnik predstojećih Letnjih olimpijskih igara u Londonu. Ponos porodice Gladović, Šapca i Srbije - Dragana Gladović!
Kako je tekao „put priprema“ za London? Koja je bila prva aktivnost, takmičenje, a kojim nastupom si završila predolimpijski pripremni ciklus?
- Posle kvalifikacija učestvovala sam na svim turnirima koji su mi poslužili kao test turniri. Išla sam sa ciljem da probam nešto novo i da proverim svoju formu. Bila sam na pripremama u Vršcu, Nemačkoj i Vrnjačkoj Banji, a veći deo priprema obavila sam u matičnom klubu, u Tekvondo klubu „Letnjikovac“. Takmičenje kojim sam završila predolimpijsku sezonu bilo je prvenstvo Evrope za seniore do 21 godine na kojem sam osvojila treće mesto. Predolimpijske dane provodim pripremajući se u svom gradu i svom klubu.
Kako si se osećala kada je postalo izvesno da odlaziš na Olimpijadu? Šta to znači za jednog sportistu? Doda li taj osećaj još koji promil snage, inata, odlučnosti?
- Osećaj je neverovatan. Bila sam ponosna kada se srpska zastava podizala i što se srpska himna čula u celoj hali. To ne može da se opiše rečima, to mora da se doživi. Olimpijske igre san su svakog sportiste i najvažniji događaj u sportskoj karijeri. Sam odlazak je veliki uspeh, a medalja upotpunjuje sreću i čini uspeh još većim, ona dolazi kao šlag na tortu. Mnogo znači predstavljati svoju zemlju, grad Šabac, tekvondo kao sport, moj klub „Letnjikovac“ i moju porodicu. Naravno da mi to daje dosta snage, inata, odlučnosti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa