26. jul 2012.26. jul 2012.
OLIMPIJSKE IGRE

ŠAPČANI OSVAJAJU LONDON

Olimpijske igre u Londonu održavaju se od 27. jula do 12. avgusta. Srbiju će predstavljati 115 sportista koji će se takmičiti u 15 sportova. Među njima biće i nekoliko Šapčani.
Prošlogodišnji sportista i sportistkinja godine u izboru “Glasa Podrinja“ Dragana Gladović i Aleksandar Aleksić kvalifikovali su se za najveće sportsko takmičenje.
Dragana Gladović višestruka je balkanska i državna prvakinja u tekvondou. Takmičiće se u konkurenciji do 57 kg. Borbe za medalju su od 8. do 11. avgusta.
Aleksandar Aleksić biće član posade kajaka u četvercu u disciplini K-4 na 1000 metara. Tim odlazi u London 3. avgusta, a takmičenje je na programu od 6. do 11. avgusta.
-Tempiramo formu za trke u Londonu. Momci imaju ogromnu veru i samopouzdanje posle dobrih rezultata. Bitno je da na OI izveslamo najbolje trke koje možemo, a za koji će to plasman biti dovoljno ostaje da vidimo, kaže trener kajakaša, još jedan Šapčanin, Miroslav Aleksić.
Posle srebra na Evropskom prvenstvu u Beogradu u januaru ove godine mnogo se očekuje od rukometaša. Oni se nalaze u najjačoj, takozvanoj “grupi smrti“ sa Španijom, Hrvatskom, Danskom, Mađarskom i Južnom Korejom. Takmičenje počinje 28. jula, a finalna utakmica je poslednjeg dana Olimpijade, 12. avgusta. Srbija se u prvom kolu sastaje sa Španijom.
-Moramo da ih napadnemo, jer ne smemo da dođemo u situaciju da izgubimo sva tri meča na startu. Posle Španije nas očekuju dueli sa Danskom i Hrvatskom. Sve gore od goreg. Najrealnije je da napadnemo prvog protivnika, sa kojim smo se dosta dobro nosili na njegovom terenu, istakao je selektor reprezentacije Veselin Vuković. Jedan od najboljih šabačkih, a svojevremeno i evropskih rukometaša, osvojio je olimpijsko zlato u Los Anđelesu 1984. godine.
Srbiju će u Londonu predstavljati i troskokašica Biljana Topić, supruga Dragutina Topića. Ova Šapčanka već je učestvovala na Olimpijskim igrama 2008. godine, kada su je samo 4 centimetra delila od finala. Da li će ove godine imati više uspeha videćemo od 3. avgusta kada atletičari počinju borbe za medalju.
Reprezentacija Srbije do sada je na Olimpijskim igrama izvojevala 98 medalja. U Londonu se očekuje stota. Možda baš neko od šapčana osvoji jubilarno odličje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa