26. jul 2012.26. jul 2012.
MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

PRILIKA ZA NOVA PRIJATELjSTVA

Treći Međunarodni festival folklora u Šabac okupio blizu 500 folklorista iz Italije, Rusije, Poljske, Bugarske, Litvanije, Slovenije, Makedonije, Republike Srpske i Srbije. Za učesnike manifestacije, prošlog utorka u Gradskoj kući, zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić priredio prijem
Svečani defile nekoliko stotina folklorista iz devet država, centrom Šapca, prošle subote označio je početak treće Međunarodne smotre folkolora. Pored folklornih grupa iz Italije i Slovenije, pred Šapčanima je to veče nastupilo i KUD “Abrašević“. Koncerti su narednih dana održani u Pocerskom Pričinoviću, Skupljenu, Šapcu, Prnjavoru, Majuru i Varni. Završni nastup, koji će biti održan u Ugljeviku, zakazan je za večeras.
Prošlog utorka, u ime domaćina, u Gradskoj kući, zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, organizovao je prijem za učesnike festivala, napominjući između ostalog da su ovakve manifestacije odlična prilika za sklapanje novih prijateljstava i širenje saradnje među gradovima i državama.
- Zadovoljan sam tokom i organizacijom manifestacije, a pre svega srećom na licima naših učesnika. Drago mi je što smo imali priliku da ih ponovo ugostimo u ime našeg grada, ali i zbog činjenice što su njihov nastup mogli da vide ne samo stanovnici užeg gradskog jezgra već i seoskih mesnih zajednica ““ istakao je Pajić.
Načelnica za kulturu i sport Ivanovske oblasti u Rusiji Dina Saveljevna, istakla je ovom prilikom da je izuzetno zadovoljna prijemom na koji je njihova trupa naišla u Šapcu, te da su članovi njihovog ansambla u potpunosti iskoristili priliku da se što bolje upoznaju sa tradicijom i kulturom kako Srba, tako i drugih naroda koji su imali svoje predstavnike na smotri.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa