2. avgust 2012.2. avg 2012.
RADOVI OD PESKA

NAJBOLjE IDEJE SU REZULTAT IGRE

Kume Ana Maksimović i Marina Đukanović, godinama u nazad staklene posude raznobojnim peskom pretvaraju u svojevrsna umetnička dela. Kažu da se kreativnost sa osobom rađa. Veruju da uz malo truda i dosta upornosti ovaj hobi može prerasti u nešto ozbiljnije
Iako medicinska sestra, Ana Maksimović nikada nije radila u struci. Prvo je to uslovio sticaj okolnosti, a kasnije se okrenula svojoj kreativnoj prirodi koja se kod nje ispoljavala još od najranijeg detinjstva.
- Od kad znam za sebe uvak sam nešto smišljala, pravila. Učila sam da vezem i sećam se da sam jednom prilikom nove farmerke isekla i „preuredila“ na meni svojstven način. To je prilično dobro ispalo. Svi su hteli da imaju iste. Potom sam slikala, ali tih godina nije bilo ni malo jeftino nabavljati uljane boje, pa sam ubrzo morala da prestanem, kaže Ana i objašnjava da je po okončanju srednje škole, zbog nemogućnosti da nađe posao, ali i ljubavi prema svemu za šta je potrebna mašta odlučila da se prekvalifikuje za frizera.
-Pravila sam frizure drugaricama za maturu. Bile su oduševljene, pa sam odlučila da vanredno završim za frizera. Međutim ni to nije dugo potrajalo, pa sam sa kumom Marinom Đukanović počela da razmišljam šta to u Šapcu nema, a moglo bi da bude interesantno - priča Maksimovićeva, i ističe da se ideja za rad sa peskom rodila sasvim slučajno. Iznenada.
-Bila sam na letovanju u Tunisu i videla male bočice sa raznobojnim peskom. Videla sam i kako ih pakuju, ali mi iskreno, tada ništa nije bilo jasno. Tek po povratku u Šabac, Marina i ja počinjemo da istražujemo tehniku na internetu i da ozbiljno planiramo, vežbamo i vrlo brzo napredujemo -navodi Ana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa