2. avgust 2012.2. avg 2012.
LIKOVNA KOLONIJA „MIŠAR“

ISTORIJA OČIMA UMETNIKA

Od 26. do 29. jula u bašti Kulturnog centra Šabac osam akademskih slikara, vajara i studenata dali su doprinos umetnosti u vidu dela inspirisanih Prvim srpskim ustankom. Radovi će biti prikazani u okviru centralne proslave Boja na Mišaru 13. avgusta
Zadužbinsko društvo „Prvi srpski ustanak“ Mišar, Mesna zajednica Mišar i Kulturni centar, pod pokroviteljstvom Grada Šapca, organizovali su po četrnaesti put likovnu koloniju. Ovogodišnja manifestacija okupila je mlade šabačke akademske slikare Draganu Đurđević, Jelenu Čonjagić, vajare Dana Unčevića, Slobodana Bugarčića, Milenu Obradović i studente četvrte godine Akademije likovnih umetnosti Jelenu Jevtić, Milana Mijailovića i Jovanu Marinković.
- To su dobri mladi ljudi. Čestiti, izuzetno korektni, dobri umetnici. Meni je velika čast što danas među njima vidim ljude koji su nekada nagrađivani kao studenti. Verujem da će jednoga dana biti ponos ovoga grada. Zbog toga mi je drago što danas stojim ovde iako nije lako naći prave reči za sve ono što će da naprave. Nadam se da neće izneveriti ni mene, ni vas i da će nam služiti za ponos i čast ““ rekao je akademski slikar prof. Dragiša Marsenić, predsednik skupštine Zadužbinskog društva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa