2. avgust 2012.2. avg 2012.
ZAVRŠENA TRODNEVNA MANIFESTACIJA OBELEŽAVANjA BOJA NA DUBLjU

REČI SRPSKE SLOBODE

Pesničko veče. Uspela likovna kolonija, a posebno istaknut kaligrafski rad Tijane Božić, studentkinje grafičkog dizajna iz Šapca. Miloš Pelić, dubljanski vojvoda u seniorskoj konkurenciji a Bojan Mašić, među omladincima školskog uzrasta
Najznačajnija bitka u Drugom srpskom ustanku kod Dublja 1815. godine, dostojanstveno je obeležena u centru ovog velikog mačvanskog sela ( crkveno dvorište) prošle nedelje. Program, koji su zajednički kreirali mesna zajednica Dublje, ovdašnja crkva, opština Bogatić, Kulturno-obrazovni centar i Turistička organizacija Bogatić, bio je veoma bogat, svakodnevno, tri dana u popodnevnim satima, bez obzira što ga je ometala kiša. Odvijao se na centralnoj bini u crkvenom dvorištu i seoskoj crkvi u čijoj kripti se čuvaju ostaci ( kosti) srpskih i turskih vojnika, izginulih u ovom boju.
Prvog dana, važno je istaći pesničko veče i početak rada dubljanske likovne kolovije, koja je okupila više umetnika: Novak Demonjić (Beograd, magistar slikarstva, profesor na Univerzitetu u Banjaluci), Mileta Đurić, akademski slikar iz Draginja, Tijana Božić, studentkinja grafičkog dizajna iz Šapca, Ivan Vešić, likovni pedagog iz Sremske Mitrovice, Danka Milićević, slikar pedagog iz Ribara, Milan Torbica, akademski vajar iz Bogatića, Slobodan Mašić, vajar iz Dublja, Stojan Aničić, likovni pedagog iz Badovinaca, Dragana Ercegovčević slikar, pedagog iz Klenja, Slobodan Majstorović, slikar, Ilija Vujanić, slikar i Mihailo Simović, akademski slikar iz Dublja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa