2. avgust 2012.2. avg 2012.
VLADIMIRCI: PUT IZUZETNOG ZNAČAJA

PROVO-DRAGOJEVAC 15 KILOMETARA KRAĆE

Vremešni meštani sela Dragojevac i Provo sećaju se svatova koji su putem dužine dva kilometra i 500 metara išli bezbrižno putem koji je potom zub vremena promenio da izrastu i mini šume pa je ogroman posao bio pred odlučnima da se uradi ova deonica i oko 15 kilometara puta okolo izbegne što je već u vreme žetve pšenice pokazalo opravdanost namere da se istraje. Sve su pokrenuli žitelji zaseoka Čagalj a lokalna samouprava i Direkcija za puteve pomogli da se sada svi odreda diče kvalitetnim putem, kaže agilni Krstivoje Rašković iz Prova koji je bdio nad ovim poslom mesecima.
- Oko 80 kamiona makena posuto je i urađeni silni radovi krčenja, a valja istaći da su pojedini domaćini darovali i zemlju da se uradi sve kvalitetno jer ovaj put je nemerljivog značaja. Mnogi proizvođači su svoje potrepštine morali izvesti do pristojnog puta i taki komlikovali prevoz a išlo se i okolo između ovih sela. Sada je sve i kraće i brže, pa je zadovoljstvo svih prisutno pošto je 1947. godine po kazivanju meštana put bio prohodan i evo ovog leta. Hvala lokalnoj samoupravi, i Direkciji za puteve a mi se ponosimo što je sloga opet ovaj put ovu deonicu izgradila, a mi nastavljamo dalje. Čekaju nas novi podvizi, zadovoljan je Rašković.
Meštani su prezadovoljni, a prednjačili su i u radu i u rešenosti mladi poput Saše Novakovića, koji je ostao u svom Provu, i bavi se poslovima vezanim za selo koje bezmerno voli.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa