2. avgust 2012.2. avg 2012.
VISOKA TEHNOLOŠKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ŠABAC

U SLOVENAČKOM INDUSTRIJSKOM CENTRU

Na poziv prof. dr Stanka Blatnika sa IPAK instituta u Velenju studenti Dejan Bekić i Mladen Mladenović učestvovali u razvoju softvera u okviru projekta „Out of 40“ koji bi pomogao deci ometenoj u razvoju
Dejan Bekić i Mladen Mladenović, studenti informacionih tehnologija, od 15. do 20. jula boravili su na IPAK institutu u Velenju, Slovenija. Tim je obuhvatio mlade, perspektivne i kreativne studente informacionih tehnologija, medicine i engleskog jezika i književnosti iz Tuzle i Šapca. Cilj prof. dr Stanka Blatnika je da se priključe i studenti iz Slovenije.
-Naš problem bio je razvoj softvera koji bi pomogao deci ometenoj u razvoju i uopšte osobama sa posebnim potrebama. Hteli smo da ponudimo neko softversko rešenje koje bi pomoglo da se te osobe nauče nečemu, testiraju, ali i da se istovremeno prati njihov razvoj. U početku bi taj softver koristila osoba sa posebnim potrebama uz pomoć terapeuta. Imali smo cilj da napravimo korisničko prijatno, lagano okruženje koje bi pomoglo u učenju i privikavanju na rad u softveru kako bi mogli i sami da ih koriste. Rađen je kroz nivoe. U suštini projekat je napravljen prvenstveno za terapeute jer dok se ne testira ne bi mogli da znamo kako bi osoba mogla to da koristi - rekao je Dejan Bekić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa