2. avgust 2012.2. avg 2012.
IZMEĐU REDOVA

BLAGO NAMA

Dok dlanom od dlan, dođe nova Vlada. Kako život brzo ide. A kao da je juče bilo kad su završeni izbori.
Prvi među ministrima reče neki dan da će ministri njegove Vlade živeti isto kao narod. E kamo sreće da je neko iz naroda obećao kako će taj isti narod živeti kao ministri.
Sulejman opet u Vladi, ne onaj veličanstveni nego Ugljanin. I treba, sve dok ne nauči srpski jezik.
Blago nama, blago nama. Pa i da se ne ostvari ništa od ideja, obaveza ili zadataka koje je izrekao u ekspozeu tada mandatar srpske Vlade, bar je govor umirujući. Kao i uvek namere su dobre. Videćemo ih na delu.
Kako sad pa to, Vlada uvodi radikalne mere a u Vladi nema radikala.
Vlada ojačala.
Dinar oslabio.
Gde li je narod.
Gledanost Radio televizije Srbije je porasla. Počeli su ponovo skupštinski prenosi.
Nova Skupština. Skoro isti sastav. I isto ponašanje.
I opet nam nije jasno zašto se u Skupštini bitni razgovori obavljaju noću. Noć je za nešto drugo.
Obećali ovi novi da nema više “Cile Mile“. Neće biti ni mita, ni korupcije... ni koječega još. Sigurno se tada ni oni veliki trgovinski lanci neće zvati kako se sada zovu već kao ono posleratno- NAMA- narodni magazin. I onda će to biti “Narodni magazin Mišković“, pa “Narodni magazin Kostić“, pa ...
Kad je svojevremeno onaj Zakarije vodio tv emisiju “Znanje i imanje“, znalo se, dal njegovom zaslugom il nekog drugog, šta je znanje a šta je imanje. E, sad i Zakarije ostavio znanje a uzeo imanje. J... znanje!
Ona stara Vlada kao da je svojim merama htela da kazni svoj narod za izborno opredeljenje. Pustili su skoro sve cene da podivljaju. Naravno, sad se pravdaju sušom. A da je uzrok suša u onim afričkim krajevima odavno ne bi ni bilo ljudi.
Predsednik onih ujedinjenih naroda sveta, posetio ovih dana zemlje sada razjedinjenog Balkana. Šta li je on imao sa njima da priča. Razjedinjenim.
Naši političari, pa i neki mediji, tvrde da je dobra vest kada neki stranac kupi neku našu fabriku. Ajd sad što se o tom kupcu skoro ništa ne zna, a najčešće je to neki priučeni evropejski tajkun, nego što to njihovo dobro od takve privatizacije najviše osete radnici koje pošalju u tehnološki višak.
Eto tako i neki Bugari kupili Prvu srpsku fabriku stakla, tada i poslednju. Otpevasmo mi ono “Polomiću čaše od kristala...“ Bratko!
Digla se prašina oko priče kako je izvesni Šapčanin kupio novinsku kuću “Politika“. A šta to fali Šapčanima.
U stvari svi su napali, pa se čak i neke stranke zavadile zbog toga, kako je neko kupio “Politiku“. A niko od tih zvaničnika nije zamerio onim Nemcima što su prodali svoj deo, odnosno nije zamerio, doduše pre nekoliko godina, ni državi što je tu uglednu kuću prodala istim tim švabama.
Učenik iz Srbije prvak sveta među mladim matematičarima. I ko sad kaže da mi ne znamo da računamo. Samo nam neko mrsi račune.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa