2. avgust 2012.2. avg 2012.
U MAČVANSKOM METKOVIĆU SELO I CRKVA SLAVILI OGNjENU MARIJU

ZAHVALNOST SVETICI

Hram u svečanom ruhu. Zahvalnost darodavcima i domaćinu slave, uglednom privredniku i domaćinu Siniši Eriću i njegovoj porodici. Počasti mladom starešini metkovačke crkve Vladimiru Dmitriću
Sveti hram u Mačvanskom Metkoviću, posvećen Ognjenoj Mariji, prošlog ponedeljka svečano je obeležio svoju slavu. “Nikao“ je za samo godinu dana zahvaljujući vrednim meštanima, pomoći darodavaca i šire zajednice. Agilni mladi crkveni velikodostojnik Vladimir Dmitrić je angažovao dosta vernika i oni su značajno pomogli u opremanju svetog hrama i izgradnji dodatnih objekata, a ponajpre parohijskog doma i tako je čitav kompleks u centru sela dobio značajno lepši izgled.
Povodom praznika svetice, koja se kako se čulo izborila kog Boga da Mačvanima podari kišu u crkvi se okupilo dosta naroda, meštana i njihovih gostiju. Prvo je služena sveta arhijerejska liturgija, a potom rezan slavski kolač uz prigodnu reč sveštenika za zdravlje i sreću naroda, posebno domaćina slave uglednog poslovnog čoveka Siniše Erića i njegove porodice.
Za svečanom trpezom ljubavi uz uobičajenu zdravicu, najvećim darodavcima svetog hrama uručena su priznanja sa blagoslovom njegovog preosveštenstva vladike šabačkog Lavrentija.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa