2. avgust 2012.2. avg 2012.
MARATONSKO PLIVANjE: U NEDELjU 43. „FINA ŠABAČKI MARATON“

PRAZNIK MARATONSKOG PLIVANjA

Sve je spremno za plivačku maratonsku trku od Jarka do Šapca u dužini od 19 kilometara. Skoro četrdeset plivača i plivačica iz svih krajeva sveta, kao i njihovi visoki plasmani na svetskim rang listama, najavljuju izuzetno zanimljivu borbu dužinom cele staze
Najveći favorit je Italijan Edoardo Stoćino, drugoplasirani na nedovno održanoj trci Kapri - Napoli, i trenutno četvrti maratonac sveta po FINA zvaničnim listama. Promoter maratona, kako smo najavili, biće proslavljeni svetski maratonski as Đulio Travaljo, višestruki svetski šampion. Po najavi Vojislava Mijića, izvršnog direktora maratona, trka u konkurenciji dama biće takođe veoma uzbudljiva i neizvesna, a već po startnoj listi može se zaključiti da će ove godine Šabac videti najkvalitetniju žensku maratonsku trku do sada. Petnaestogodišnjaci Nikola Stupar iz Novog Sada i Duje Milan iz Splita, odmeriće svoje snage sa svetskom plivačkom elitom, ali najavljuju da njihovo vreme, na stazi od Jarka do Šapca, tek dolazi. Nikola je učešće u Šapcu izborio pobedom na zvaničnim kvalifikacijama među najboljim srpskim plivačima maratoncima.
U subotu, 4. avgusta, od 18 do 21 sat, na plaži Stari grad, biće organizovano takmičenje za najbolji riblji kotlić. U 21 sat na Starom gradu predviđen je i doček i predstavljanje svih plivača, uz muzički program „Veče sa Gibom“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa