2. avgust 2012.2. avg 2012.
IZOLACIJA ZGRADA

UŠTEDA I LEPŠI IZGLED GRADA

U skladu sa politikom očuvanja stambenog fonda grada u Šapcu, zajedničkim ulaganjem gradske uprave i građana novu fasadu i izolaciju dobilo je deset zgrada
Smanjenje energetske potrošnje i eliminisanje gubitaka energije spadaju u prioritetne razvojne ciljeve Evropske unije. Da se Šabac uklapa u ove trendove dokaz je i aktivna politika lokalne samouprave, kojom se za rekonstrukciju fasade i izolaciju stambenih zgrada iz gradskog budžeta finansira 50 odsto troškova. Ovakvim ulaganjem, po rečima gradonačelnika Miloša Miloševića, Šapčani izdvajaju manje novca za grejanje, ali i grad poprima lepši izgled.
- Zahvaljujući politici podrške kućnim savetima u njihovoj nameni da obnove fasade i urade izolaciju Šabac je danas znatno lepši grad. Model po kojima je nekoliko zgrada dobilo novu fasadu zasniva se na zajedničkom finansiranju stanara i Gradske uprave. Pri tome oba partnera snose po pedeset odsto troškova. Po tom principu finansirani su radovi na Vojnom soliteru u iznosu od sedam i po miliona dinara, i zgradi preko puta u Ratnih vojnih invalida koji će sa rekonstrukcijom krova biti nešto manje od dva miliona dinara ““ istakao je gradonačelnik Šapca, prošle srede prilikom posete radova u ulici Ratnih vojnih invalida i Stojana Novakovića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa