2. avgust 2012.2. avg 2012.

NOVELLE ROCK OSVOJIO KRALjEV LOVOR

Šabačke konjičke svečanosti opravdale su epitet najvećeg ovogodišnjeg događaja koji je u ovom sportu održan u regionu. Sve što je najbolje u galopu našlo se u start mašini. Kasači su posle više od jedne decenije ponovo prošli šabačkom stazom, a nadmoćno i dostojanstveno prepreke parkura savladavali su najveštiji preponaši. Sve ovo u najavi obećavalo je svečanosti kakve godinama priželjkuju zaljubljenici u brzinu i konjski topot, svečanosti za koje stasavaju nove generacije poklonika ““ dostojnih nasт
I bilo je kao u najavi ““ spektakl za pamćenje, kažu poznavaoci. Jedinstvena prilika za skup kakvom nema ravnog u ovoj sezoni ““ galoperi iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Najbolji jahači iz Slovačke, Mađarske, Italije, Bugarske, Rusije... Gosti iz cele Srbije, zemalja u okruženju i oni zbog kojih ima smisla preskakati „prepone“ u svakodnevnom ispisivanju novih stranica trajanja konjičkog sporta u Šapcu i Mačvi - publika koja ume da prepozna, oceni, nagradi aplauzom, navija i raduje se svakom novom startu....Kruna spektakla bio je Memorijal kralja Aleksandra ““ najveća među velikim trkama, jer se u zemlji diskontinuiteta bori za trajanje, u vremenu izazova opstaje!
A, šta ostaje da se pamti? Pasionirani ljubitelji znaće sva vremena i distance, dva rezultata za po dve desetinke ispod rekorda staze, znaće ko je išao start-cilj, ko je pogrešio, zašto (ne) korbač, ko je mogao, ko propustio šansu?! Oni drugi pamtiće ime pokojeg pobednika ili sopstvenog favorita, koji nije opravdao očekivanja.. Vetar kao pretnja i opomena, nagoveštaj nevremena, kiša koja promiče i publika koja odoleva! Ostala je da pozdravi NAJBOLjE ““ jer, malo je staza koje će čuti topot njihovih kopita... Pamtiće se brzi konji i lepe dame, zagonetni osmesi i šeširi kakve samo mašta umetnika stvara.... i trenutak apsolutne tišine ““ neponovljivi glas Ivane Spremić, mlade, a uspešne, svetske - verujemo, a naše - osećamo, koja je sa šabačke staze himnom „Bože pravde“ najavila najznačajniji galopski okršaj u sezoni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa