9. avgust 2012.9. avg 2012.

U KRUPNjU

Na području Opštine Krupanj u toku su pripreme za puštanje u probni rad novoizgrađenog objekta lamelarnog taložnika u okviru projekta rekonstrukcije postojećeg postrojenja za prečišćavanje pitke vode. Tokom probnog rada utvrdiće se funkcionalnost i stepen efikasnosti rada objekta, što nalaže Zakon o planiranju i izgradnji
Objekat lamelarnog taložnika izgrađen je na lokaciji „Dedinje“ pored prihvatnog rezervoara sirove vode od 500 m3 . Izvođač radova je grupa ponuđača „ MN “ d.o.o. i Ingrad “ d.o.o. iz Loznice.
Ukupna ugovorena vrednost objekta iznosi blizu 23,5 miliona dinara. Finansijska sredstva obezbeđena su od strane Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u iznosu od 16.345.000,00 dinara, a Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja i Opština Krupanj učestvuju sa po 3,5 miliona dinara.
- Realizacija ovog projekta je druga faza izgradnje vodovoda Zmajevac, a prva faza je bila izgradnja vodozahvata i cevovoda. U proces realizacije ovog projekta ušlo se zbog toga što je voda iz vodotoka Zmajevac u kišnom periodu zamućena, kao i potrebe za značajnim smanjenjem potrošnje električne energije na kraku vodovoda Laze- istakla je dipl. građ. inž. Slavica Marković.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa