9. avgust 2012.9. avg 2012.
SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE KOCELjEVA

VELIKE ŠTETE OD GRADA

Podnoseći izveštaj o posledicama nevremena koje je ovu opštinu zahvatilo krajem jula meseca, načelnik za privredu, poljoprivredu i turizam Miodrag Tadić, potvrdio je da je grad na poljoprivrednim površinama prouzrokovao štete od 50-90 odsto. Ukupna šteta, prema podacima komisije, procenjena je na oko 50 miliona dinara.
- Trideset miliona dinara je šteta na zasadima šljiva, deset miliona na kukuruzu i isto toliko na ostalim kulturama. Oštećenja su zabeležena i na objektima kao i na infrastrukturi - rekao je Tadić.
Predsednik koceljevačke opštine Veroljub Matić ocenio je da deo protivgradne zaštite ne funkcioniše kako treba. Prema njegovim rečima ova opština za protivgradne strelce opredeljuje još 50 odsto sredstava u odnosu na republička i smatra da je stanice neophodno još tokom zime opremiti sa adekvatnim brojem raketa a ne u toku sezone.
Prema tvrdnjama načelnika regionalnog štaba za vanredne situacije Aleksandra Stojkovića za ovu godinu izvršene su sve pripreme za protivgradnu zaštitu, obučeni su strelci i područje podriveno odgovarajućim brojem stanica, ali se negde ipak zatajilo.
- Oko procena sa Hidrometeorološkim zavodom često nismo nalazili zajednički jezik. Veliki problem je i nedostatak raketa - izjavio je Matić i dodao da država nije u obavezi da pomogne ali da su se ipak obratili za pomoć Vladi Republike Srbije, uprkos činjenici da ni na prethodni zahtev za pomoć u saniranju posledica poplava još nije stigao odgovor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa