9. avgust 2012.9. avg 2012.
IZMEĐU REDOVA

DUH IGRE

Čudna ova izborna godina. Em prestupna pa još i sušna. Po svemu sudeći bostan će obrati i oni koji ga nisu gajili.
A postoji i ona mudrost da kada se odloži berba, plodovi istrule. Ali zna se da kada se odlože problemi, oni ne prestaju da rastu. Ajd“™ sad.
U Engleskoj Olimpijada a u Srbiji se oseća duh igre. Cene obaraju rekorde. Nacionalne.
Reče jedan mudrac da ko sedi na visini u stanju je da sve vidi umanjeno. Ja vala baš. Možda zato i ova nova naša vlast ne reaguje na skokove cena. I njima na visini sve to deluje sitno.
Ovih dana bili smo u dilemi da li na televiziji gledati olimpijska takmičenja ili raspravu u srpskoj Skupštini. Ispostavilo se da je Olimpijada dosadna, tamo se ne zna ko će pobediti. U Skupštini je to jasno.
Ukazujući na neke događaje u našoj političkoj stvarnosti, jedan poslanik neki dan u Skupštini upotrebi citat iz nekog filma koji glasi “Zašto kažeš ljubav a misliš na seks“. E, sad, da se diskusija na tu temu rasplamsala, došlo bi i do praktične primene izgovorenih činjenica.
Rasprava prilikom usvajanja prvog zakona novog skupštinskog saziva, pokazala je da je u ovoj zemlji ipak čovek na prvom mestu a ne tamo neki paragrafi. E, naravno, taj čovek je i član neke stranke, i naravno, ta stranka je u vlasti, i naravno ... Ono što je pre bilo neobično, sada je bitno. Ono što je sada bitno sutra to možda neće biti. Takav je život kojim politika diriguje na brdovitom Balkanu.
Najnovija vest iz našeg političkog života mogla bi da glasi ovako: “Počela departizacija“. Kad saznamo šta to znači, objavićemo i šta se dešava.
Novi saziv srpske Skupštine, u kome ima i top modela, ukazuje da nije sve u glavi. I zgodno telo je važno za politiku.
Od kako su naši političari počeli da ulaze u uprave sportskih klubova, i naši sportisti počinju da liče na političare, obećavaju. Obećaše pregršt medalja sa Olimpijade a za ovako malu i siromašnu zemlju uspeh je i da se tamo pojave.
A kad smo već učestvovali, nije bilo na odmet da pobedimo i Amerikance u vaterpolu. Kakav apsurd, velika zemlja, svetska sila, sa svih strana okružena morem, i izgubi od tamo neke male brdovito balkanske državice koja jedva da ima tri četiri reke i dva tri bazena.
Ustvari kad bolje razmislimo, šta nam je to trebalo. Čačkamo mečku gde ne treba. Ako nas, ne daj Bože, budu ponovo bombardovali, sve će nam bazene izbušiti.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa