9. avgust 2012.9. avg 2012.
MATEMATIČKI KAMP 12. PUT U ŠAPCU

RAD I ZNANjE TEMELj BUDUĆNOSTI

Od 13. do 19 avgusta u OŠ „Nikolaj Velimirović“ biće održan 12. matematički kamp. Očekuje se učešće oko 150 polaznika iz Šapca i regiona. Osnovni cilj kampa - nadogradnja stečenih matematičkih znanja vršnjačkom edukacijom
Već nekoliko godina u nazada ime Šapca u Srbiji i svetu sa uspehom predstavljaju matematičari. Malo je onih koji nisu čuli za sjajne uspehe Dušana Milijančevića, Rada Špegara, nešto mlađeg Srđana Stefanovića. Sa idejom da svoje znanje nesebično prenesu na nove naraštaje, 2005., mladi naučnici potpomognuti nastavnikom Mioljubom Isailovićem dolaze na ideju da organizuju Letnji matematički kamp. Nešto novo u svom rodnom gradu. Na početku je to bila malobrojna grupa lokalnih zaljubljenika u brojke, da bi vremenom broj učesnika prešao sto i uveliko granice Srbije.
-Ljubav prema matematici nas je spojila, tako da danas imamo učesnike iz cele Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, u buduće se nadamo i nekih drugih država u Evropi. Cilj nam je da za predavače obezbedimo mlade, uspešne ljude, koji će svoja znanja i iskustva sa različitih svetskih takmičenja preneti na mlađu generaciju. To su studenti prestižnih svetskih univerziteta, profesori i studenti matematičkog i elektrotehničkog fakulteta, profesori šabačke Više tehnološke škole, učenici srednjih škola. Dosadašnja predavanja smo skupili u jednu knjigu, čiji se značaj može meriti podatkom da su njeni delovi poslužili kao reference različitih naučnih radova. Vrednost našeg rada predhodnih godina prepoznali su mnogi. Posetio nas je Ministar prosvete, mirektor Telekoma. Značajnu finansijsku pomoć pružio nam je Grad Šabac, a gostoprimstvo OŠ „Nikolaj Velimirović“- istakao je član organizacionog odbora LMKŠ Ljubomir Radaković, student treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.
Učešće u kampu, smeštaj i hrana su besplatni. Ove godine planirano je da se održi 117 matematičkih predavanja, ali i zabavno upoznavanje sa kulturno-istorijskim znamenitostima Šapca i okoline.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa