9. avgust 2012.9. avg 2012.
ZDRAVSTVENE AMBULANTE ZA TRI MESNE ZAJEDNICE

UŠTEDA VREMENA I NOVCA

Zdravstvena ambulanta na Letnjikovcu, objekat čija se izgradnja privodi kraju, pružaće usluge meštanima Letnjikovca, Pocerskog Pričinovića i Šipurskih livada. U istoj zgradi biće i apoteka, kao sastavni deo šabačke Apotekarske ustanove, što će građanima omogućiti kompletnu zdravstvenu uslugu. Deo prostora namenjen je potrebama Mesne zajednice Letnjikovac. Vrednost investicije je 25 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta za 2012. godinu. Površina zdravstvene ambulante iznosi 150 kvadratnih metara, dok će apoteka i kancelarija Mesne zajednice biti smeštene na 100 kvadratnih metara. Završetak radova očekuje se krajem septembra, nakon čega sledi opremanje prostora. Početkom novembra ambulanta će primiti prve pacijente. Projektom je predviđen i plato ispred objekta sa uređenim zelenilom i klupama.
- Na ovom području živi 10.000 građana. Za sve njih ambulanta će olakšati svakodnevicu, uštedeti vreme i novac. Istovremeno, osećaće se bezbednije jer u svojoj blizini imaju zdravstvenu ustanovu, naglasio je Sreten Radovanović, predsednik MZ „Letnjikovac“.
Gradilište je prošlog petka posetio prim. dr Slobodan Mirković, predsednik Skupštine Grada Šapca, i tom prilikom istakao lokalnu politiku koja obezbeđuje ravnomeran razvoj gradskog, prigradskog i seoskog područja.
- Više od deset godina lokalna samouprava u Šapcu posvećena je poboljšanju kvaliteta života svih njenih građana. Obnavljaju se i grade škole, zdravstvene ambulante i apoteke, kao merilo civilizacijskih uslova življenja. Lokalna vlast, koju u dva mandata čini ista koalicija, ispunjava obećanja data građanima i posvećena je realizaciji projekata koji direktno utiču na poboljšanje kvaliteta života građana, rekao je prim. dr Slobodan Mirković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa