9. avgust 2012.9. avg 2012.
SVE ŠKOLE NA PODRUČJU ŠAPCA RENOVIRANE DO KRAJA GODINE

BOLjI USLOVI ZA RAD

Letnji raspust je period najobimnijih građevinskih radova u školama. Za renoviranje, dogradnju, tekuće održavanje školskih objekata i izgradnju dve fiskulturne sale, ove godine iz budžeta Grada opredeljeno je oko 100 miliona dinara. Nov izgled i bolje uslove za rad dobiće nekoliko škola u Šapcu, ali i na seoskom području.
Za tekuće održavanje i rekonstrukciju objekata u osnovnom obrazovanju izdvojeno je 30 miliona dinara, a za izgradnju fiskulturne sale u Volujcu (50 odsto Grad, 50 odsto NIP) 22 miliona dinara.
- U zavisnosti od obima i vrste radova, kao i zakonskih propisa, radovi se odvijaju ili su okončani na deset objekata, a za četiri objekta u toku je tenderska procedura. U Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“ u Orašcu, objekat je rekonstruisan u celini, u Maovima je obavljena rekonstrukcija i krečenje, saniran je krov u školi u Drenovcu, dok je u Radovašnici okrečena škola, postavljena fasada i izgrađen sanitarni čvor, čime je Grad Šabac na čitavoj teritoriji obezbedio sanitarne i higijenske toalete za učenike, napominje Jasminka Ristivojević, član Gradskog veća Grada Šapca.
Radovi se izvode u OŠ „Nikolaj Velimirović“, izdvojenim odeljenjima u Dobriću i Bogosavcu, u OŠ „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu i u izdvojenom odeljenju u Gornjoj Vranjskoj. Radi se i u OŠ „Janko Veselinović“ izdvojeno odeljenje Žabar, gde je u toku rekonstrukcija cele zgrade. Pored toga, radovima na postavljanju izolacije i fasade u školi „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu, Grad učestvuje u projektima poboljšanja energetske efikasnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa