9. avgust 2012.9. avg 2012.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

USTANOVA VREDNA POŠTOVANjA

Za završetak aneksa iz budžeta grada opredeljeno 20 miliona dinara. Ukoliko stigne obećana pomoć Ministarstva kulture u iznosu od 10 miliona dinara, realno za očekivati da će objekat biti završen do kraja tekuće godine
Biblioteka šabačka je ustanova kulture kojom se Šabac posebno ponosi, ne samo zbog njene arhitektonske posebnosti već i kulturno istorijskog blaga koje se ovde čuva. Svojim programom i bibliotečkim fondom, danas je među vodećim ustanovama ovog tipa u Srbiji. To su neki od razloga zbog čega je Gradska uprava pre pet godina rešila da pomogne izgradnju aneksa koji će obogatiti sadržaj i omogućiti još veći kvalitet u obavljanju delatnosti ““ istakao je prilikom posete Biblioteci šabačkoj, prošlog četvrtka gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i napomenuo da je reč o skupoj investiciji za čiju realizaciju je iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno 20 miliona dinara.
- Pored sredstava koja su izdvojena iz gradske kase, očekujemo i obećanu pomoć Ministarstva kulture u visini od 10 miliona dinara. Ukoliko taj novac stigne, realno je za očekivati da će objekat biti završen do kraja ove godine, izjavio je Milošević.
Direktorka Biblioteke šabačke Sonja Bokun Đinić, napomenula je ovom prilikom da će po okončanju radova na aneksu kulturna javnost Šapca i Srbije dobiti jedinu namenski građenu zgradu za biblioteku, jer su do danas svi objekti koji služe u ove svrhe stari, prilagođavani potrebi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa