9. avgust 2012.9. avg 2012.
AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

HUMANOST NA SVETOGA ILIJU

Prošlog četvrtka, 2. avgusta, u bašti Kulturnog centra Šabac prikupljene 102 jedinice dragocene tečnosti
Tradicionalno na Svetoga Iliju Komisija za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi šabačkog Crvenog krsta zajedno sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ organizovalo je prikupljanje tečnosti koja život znači.
-Kao što vidite tradicija se nastavlja. Ljudi dolaze, odazivaju se, tako da jednostavno mi nemamo problema kada je u pitanju davalaštvo krvi, njene rezerve i normalan i redovan rad Opšte bolnice u Šapcu. Sve ovo danas ne bi mogli da uradimo na ovako svečan način, jer je ovo jedna svečanost humanosti i dobrovoljnog davalaštva krvi, da nije bilo Gradske uprave koja nam se po prvi put pridružila. Želim ovoga puta da im se u ime Komisije zahvalim na razumevanju, posebno pomoćniku gradonačelnima Nemanji Pajiću i članu Gradskog veća dr Branku Vujkoviću koji je zadužen za zdravstvo - rekao je Zoran Radukić, koordinator za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi.
Šapčani su po ko zna koji put pokazali svoju humanost kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi. Zaposleni u „Farmakomu“, Kazneno-popravnom domu, JKP „Vodovodu“ i „Komunalnom“, „Maksi taksiju“, kao i dobrovoljni davaoci iz mesnih zajednica Ribari, Petlovača, Petkovica, Duvanište odazvali su se pozivu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa