16. avgust 2012.16. avg 2012.
PROBLEMI SA BUKOM U NASELjU BENSKA BARA

BEZ SNA ZBOG “FABRIKE“

Od 15. maja do danas žitelji naselja Benska bara i okolnih ulica vikendom ne mogu oka da sklope od buke koja dopire iz obližnje diskoteke. Preko pedeset prekršajnih prijava za sada nisu urodile plodom. Sledeći korak nadležnih ““ krivična prijava
Tri meseca građani iz naselja Benska bara pokušavaju da reše problem buke koja dopire iz diskoteke “fabrika“ (bivši “M Plast“) svakog četvrtka, petka i subote. Međutim, ni nakon intervenisanja nekoliko nadležnih inspekcija, preko pedeset prekršajnih prijava, stanje ostaje nepromenjeno.
- Od maja nemamo mira. Bukvalno nas terorišu. Buka je nesnošljiva. Ako imamo mogućnosti, decu vodimo iz stanova da mogu da se naspavaju. Muka je i nama. Ne možemo odmorni na posao. Žalili smo se svima. Ljudi dođu, napišu prijavu, oni se na trenutak primire, i opet sve ispočetka ““ kaže jedan od stanara Dragan Jovanović i ističe da je trenutno u toku potpisivanje peticije Gradu da im omogući normalan život.
- Alarmirali smo sve moguće institucije. Ekološku, Komunalnu, Turističku inspekciju, Policiju. Svi su reagovali i ništa nije urodilo plodom. Dakle, nije nam ostalo ništa nego da se obratimo samom Gradu, da preduzme neke mere kako bi napokon mogli mirno da spavamo ““ kaže Jovanović.
Nenad Ilić, ispred šabačkog odeljenja Komunalne policije, kaže da je protiv navedenog objekta za sada podneseno preko 50 prekršajnih prijava. Minimalna kazna, po prijavi se kreće od 25.000 dinara do 2,5 miliona dinara. Očekuje se da ovi predmeti budu procesuirani u toku sledeće godine. Do tada, građanima ostaje da se nadaju da će najava krivične prijave protiv vlasnika “Fabrike“ ukoliko buka za ovaj vikend ne bude smanjena uroditi plodom.
- Činjenje velikog broja prekršaja dovodi do krivične prijave. Ukoliko buka u “Fabrici“ ne utihne za vikend, protiv vlasnika će biti podneta krivična prijava, istakao je Ilić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa