16. avgust 2012.16. avg 2012.
WAIKIKI TRAVEL

JESENjA PUTOVANjA U EVROPSKE GRADOVE

Ukoliko poželite da se upoznate sa istorijom i kulturom Evropskih metropola ove jeseni Njaikiki Travel preporučuje:
PRAG
Poznat kao magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva.Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla.Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!
BEČ
Centar nekadašnje moćne carevine, prestonica Austro-ugarskog carstva sa dvorovima Hofburg i Šenbrun, raskošnim palatama Belvedere i Švarcenberg, španskom školom jahanja, katedralom Sv. Stefana i ne manje atraktivnom Karlovom crkvom, dvorskim i gradskim parkom, državnom i nacionalnom Operom i Teatrom, čuvenim poslastičarnicama, kafanama i pivnicama, čuvenim točkom Prater. Grad Mocarta, Betovena, Hajdna, Štrausa, najbolje oslikava život Evrope tog doba.Varnice nekadašnjeg sjaja moćne carevine i jedne sjajne kulture i danas se mogu primetiti baš ovde „na lepom plavom Dunavu“. Osetite baroknu atmosferu srednjeg veka i carski život moćne dinastije Habsburg, jer sve što danas simbolizuje Beč poteklo je upravo iz zlatnog perioda vladavine Habsburgovaca.
VENECIJA
Ovaj čudesni grad izgrađen je na 117 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Gradsko jezgro Venecije čini nekoliko stotina palata i preko 90 crkava, a najduža „ulica“ joj je Kanal Grande, koji preseca stari deo grada na dva dela. Sa njega se vidi na desetine palata, a najpoznatije su Casa d“™Oro, Casa Rezzonico i Palazzo Grassi. U Veneciji obavezno posetite i crkvu Santa Maria della Salute, Most uzdaha - Ponte dei Sospiri, Duždevu palatu i popnite se na zvonik crkve Svetog Marka, s kojeg se cela Venecija vidi kao na dlanu.
RIM
Svaki korak u ovom gradu predstavlja susret sa istorijom. Od Koloseuma, impresivnog drevnog amfiteatra u kojem su se održavale borbe gladijatora, preko Pantenona, do Bazilike Sv. Petra, koja je danas središte Katoličke crkve i sedište pape. Boravak u Večnom gradu obavezno iskoristite za posetu Vatikanu sa čuvenom Sikstinskom kapelom koju je oslikao Mikelanđelo, ali i za obilazak muzeja „Capitolini“ u kojem je izložena najstarija javna kolekcija skulptura na svetu, od rimskih, preko antičkih, renesansnih do baroknih dela. Ne propustite da se popnete čuvenim Španskim stepenicama, da ubacite novčić u prelepu baroknu fontanu Di Trevi, ali i da se prošetate po trgu Navona. Rim je jedan od onih gradova u kome možete provesti godine, a da i dalje nosite sa sobom osećaj da niste zagrebali ispod površine i upoznali sve delove grada. Neverovatni istorijski prizori, neprocenjiva umetnost i ukusna hrana nateraće vas da se zaljubite u ovaj grad.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa