16. avgust 2012.16. avg 2012.
OD 24. DO 26. AVGUSTA

SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE

Seoske olimpijske igre Šapca, 7. po redu, biće održane 24, 25. i 26. avgusta u Prnjavoru, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Organizacionog odbora manifestacije. Kao i prethodnih godina, organizator i pokrovitelj Seoske olimpijade je Grad Šabac, dok je za tehničku organizaciju zadužen Sportski savez Šapca.
Sportsko nadmetanje seoskih mesnih zajednica sa područja grada Šapca odvijaće se u 11 disciplina: narodni višeboj, kros, pikado, streljaštvo, stoni tenis, mali fudbal, odbojka, rukomet, basket, nadvlačenje konopca i šah, a kako je najavio Sreten Radovanović, predsednik Organizacionog odbora, ove godine manifestacija će imati i kulturni i zabavni karakter. Između ostalog, biće birana najlepša učesnica Seoskih olimpijskih igara. Radovanović je za narednu godinu najavio izmene u propozicijama. Domaćin igara biće izabran odlukom članova Odbora, kako bi sela u Pocerini i Posavotamnavi bila ravnopravno zastupljena u odnosu na Mačvu koja prednjači u rezultatima takmičenja.
Ovakav način izbora domaćina manifestacije podržao je član Organizacionog odbora Milutin Stojinović, u Gradskom veću zadužen za ravnomerni razvoj sela.
- To je dobra i pravedna odluka jer će tako sve mesne zajednice imati šansu da budu domaćini, što će pozitivno uticati na njihov dalji razvoj, rekao je Stojinović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa