6. septembar 2012.6. sep 2012.

RADOST PRVOG ZVONA

Na području Grada Šapca u ponedeljak, 3. septembra, za 9.700 osnovaca i blizu 6.000 srednjoškolaca počela nova školska godina. U trinaest šabačkih osnovnih škola sa izdvojenim jedinicama u klupe po prvi put selo, prema podacima koji nisu još konačni, 1.210 prvaka.
Među onima koji su prvi seli u školske klupe bili su učenici OŠ „Stojan Novaković“. Dvadeset četvoro mališana upoznalo se sa svojom učiteljicom i onim što ih, pored igre, očekuje u narednom periodu.
Radost prvog ulaska u školu pola sata kasnije, u 14 časova, osetili su i prvaci OŠ „Jevrem Obrenović“. Direktorka Svetlana Smiljanić, prva im se obratila poželevši im sretan početak. Četiri razreda prvaka naredne četiri godine družiće se, učiti i raditi sa svojim učiteljicama Slobodankom Bugarčić, Janjom Živković, Tatjanom Pakljanac i Oliverom Živanović.
Učenici OŠ „Nata Jeličić“ za svoje buduće drugare pripremili su predstavu poželevši im na taj način dobrodošlicu.
-Ovim svečanim prijemom želimo da im olakšamo prelazak iz sveta igre u svet obaveza. Nadamo se da će njihov boravak ovde u našoj školi biti prijatan, ispunjen saradnjom. Za sve to potrudićemo se mi koji radimo u školi, a prvenstveno njihovi roditelji - rekla je direktorka Zorica Nedeljković.
Sedmdeset četiri prvaka raspoređena u tri odeljenja sa svojim učiteljicama Slađanom Stojiljković, Jasminom Tanasić i Vesnom Mijatović sticaće nova znanja u narednom periodu.
Sve ovo očekuje i prvake OŠ „Nikolaj Velimirović“ raspoređene u četiri odeljenja, ali i sve prvake na teritoriji Grada Šapca.
Od prošle godine za osnovce od prvog do četvrtog razreda knjige su besplatne. Od ove godine putem projekta Gradske uprave realizovaće se i besplatna užina što će dobro doći već istanjenom roditeljskom budžetu. Osnovci i srednjoškolci u Srbiji, osim u Vojvodini, u novoj školskoj godini neće imati novembarski raspust. Početak zimskog raspusta očekuje ih 29. decembra. Školska 2012/13. završiće se 7. juna za osnovce, odnosno 14. juna za srednjoškolce.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa