13. septembar 2012.13. sep 2012.
FUDBAL: SPEKTAKL NA PRIJATELjSKOJ UTAKMICI - PREPUN STADION FK „MAČVE“ KAO FUDBALSKA ARENA

MAČVA ZAUSTAVILA PARNI VALjAK!

FK Mačva - FK Partizan 2:1
Strelci: Dragićević u 12. i Pavlović u 49. za Mačvu, Zabija u 80. minutu za Partizan.
Gledalaca: 4500; Glavni sudija: Sava Stefanović; Pomoćne sudije: Vlada Đermanović, Igor Dikanović
Žuti karton: Radovanović 65; Crveni karton: Smiljanić 86.
MAČVA: Stepandić, Pejović, Miletić, I. Radovanović, Ristivojević, Đukanović, Dragićević, Ilić, Caković, Lekić, Panjković. Igrali su još: Radukić, A. Radovanović, Milinković, Stanković, Živković, Pavlović, Milisavljević, Gemović, Todorović, Panić, Gavrić.
PARTIZAN: Ni. Petrović, Pauljević, Stanković, Ostojić, Sretenović, Smiljanić, Babić, Knežević, S. Ilić, Šćepović, Zabija. Igrali su još: R. Ilić, Ne. Petrović, Zonjić, Lovre, Brašanac, Mitrović.
Kada je Mačva pedesetih godina prošlog veka „preslišavala“ beogradske crveno i crno bele u tadašnjem prvoligaškom takmičenju, stadion u Pocerskoj 1 bio je magnet koji je po nepisanom pravilu privlačio ogroman broj ljubitelja kvalitetnog fudbala. Šapčani to pravilo nisu zaboravili te su u utorak iskoristili priliku da na prijateljskoj utakmici Mačva - Partizan raspoloživi kapacitet tribina popune do poslednjeg mesta. Preko četiri hiljade gledalaca upotpunilo je ovaj sada slobodno možemo napisati istorijski meč. Iako je reč o prijateljskoj utakmici, u analima će ostati zabeleženo da je Mačva u utorak 11. septembra pobedila aktuelnog šampiona države i učesnika lige UEFA fudbalski klub Partizan iz Beograda rezultatom 2:1. Šta napisati o toku utakmice? Ako sudimo po pruženom na ovoj utakmici onda puleni trenera Gavalovskog sa pravom nose epitet favorita za osvajanje prvog mesta u Srpskoj ligi. Ući u utakmicu sa pobedničkim ambicijama, „ujedati“ na svakom delu terena, onemogućiti protivnika da razvije svoju igru, postići efektne golove. Ovom rečenicom možemo da opišemo kako su fudbaleri „provincijskog Urugvaja“ uspeli da pobede Partizan i koji je put koji sigurno vodi u viši rang takmičenja. I trema je bila prisutna kod nekih igrača Mačve koji su po prvi put u svojoj karijeri doživeli da u svom gradu igraju utakmicu pred prepunim tribinama. Sve je to nestalo nakon uvodnih 10 minuta. Prvo su Đukanović a potom i Panjković oprobali svoj šut ga golu Partizana. Golman gostiju uspeo je da reaguje i spreči pogodak. Ipak, nova nada Mačve, mladi Dragićević u 12. minutu beži svom čuvaru po levoj strani i na iznenađenje golmana Partizana Petrovića postiže pogodak za 1:0 i ogromno slavlje navijača Mačve. Šampion Srbije ekipa Partizana u tim momentima deluje bledunjavo, iako shvataju da zbog velikog broja svojih navijača koji su došli da ih bodre, moraju bolje. Pokušavali su šutevima da ugroze gol Stepandića ali je agilna odbrana crveno-crnih neutralisala svaki vid opasnosti i potencijalne prilike za izjednačenje. Krajem prvog poluvremena mogla je Mačva i do novih pogodataka kada su potpuno sami iz kaznenog prostora sa oko 12 metara šutirali prvo Dragićević u 38. a posle njega i Đukanović u 44. minutu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa