13. septembar 2012.13. sep 2012.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

POTROŠAČKO DRUŠTVO OKOM UMETNIKA

U okviru projekta „Mesec mladog autora“ prošlog četvrtka, 6. septembra, otvorena samostalna izložba crteža i grafika „Poetika konzumerizma“ Šapčanke Jelene Damnjanović
Osmu godinu za redom u septembru, mesecu posvećenom mladim autorima, Šapčani su imali priliku da vide po prvi put samostalnu izložbu Jelene Damnjanović. Crteži i grafike malog formata za temu imaju potrošačko društvo sa subjektivno-intimističkog gledišta na telo konzumenata. Umetnica nastoji da analizira telo kao robu koje je pod uticajem svega onoga što donosi savremeno društvo.
- Izložba Jelene Danjanović, buduća doktorska teza, pokazuje da je figura nešto što može da se koristi na jedan sasvim savremen i drugačiji način. U pitanju je jedna izložba koja je apsolutna celina i koja govori o tome kako se razmišlja na temu tela, svakodnevnog života, konzumiranja različitih vrsta umetnosti. Mislim da nas je osvežila ovom izložbom iz prostog razloga što vidimo kombinaciju i erotike i seksualnosti, ali i lepote i neke sramežljivosti koja proizilazi iz ovih njenih radova ““ rekla je Sonja Petrović, istoričar umetnosti i kustos galerije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa