13. septembar 2012.13. sep 2012.
ZALjUBLjENICI U STARINE

ETNO RAJ U SUREPOVOJ

Živko Popović profesor muzičkog u penziji sa suprugom Olgom nastavnicom biologije takođe u penziji priseća se dana u prosveti u Medicinskoj, Ekonomskoj, Hemijskoj i Muzičkoj školi.
Punih 20 godina svakodnevica ovog neumornog vitalnog čoveka su skupljanje starina u dvorištu koje odenuto tikvama i grožđem te bundevama i smokvama predstavlja, tvrdi raj na zemlji.
- Ovde uživamo bezmerno, koliko mi toliko i brojne komšije u kraju koji je raj za život. Smirenje koje ovde nađemo ne može se nadomestiti, kaže profesor Živko u obilasku svoje prebogate postavke. Od buradi urađenih da sa prikladnim ležištima budu šank iz vremena starih preko kazana koji deluje sićušno ali ima svoju priču.
- Ovo je bekrijski kazan. Treba oko 20 litara komine a daruje dve litre rakije. Taman toliko koliko razgali društvo koje opet volim bezmerno, radostan je ovaj druželjubiv poklonik starina a u nisku nabraja.
Magazu sa mini postavkom, autentični krevet sa slamaricom, kolevku, fenjere, ćilim i šarenice, pletene balone, preslice, brdo za razboj, žrvanj za so, ćup, posude za sir, čutura, verige, čajnik, krunjač, tronožne stolice i obilje sitnica, nabraja profesor i dodaje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa