13. septembar 2012.13. sep 2012.
NOVA ŠANSA ZA REPROGRAMIRANjE DUGOVA

OLAKŠICE ZA NEPLATIŠE

Na vodosistem u koceljevačkoj opštini priključeno je oko 2,6 hiljada korisnika od kojih više od 400 neizmiruje svoje obaveze prema JKP “Progres“. Ovo komunalno preduzeće već godinama unazad ima nerealna potraživanja, a od ukupne sume realno je naplativ samo deo. Stoga je nedavno doneta odluka o načinu naplate i otpisu zaostalog duga korisnicima usluga na koju je saglasnost dalo i opštinsko veće
Ovaj dokument predviđa otpis dela duga za fizička lica nastalog pre avgusta meseca prošle godine, odnosno 2009 za pravna lica i preduzetnike. Zaduženja za izvršene usluge nakon ovog perioda dužnici će moći da isplate u dve odnosno tri mesečne rate u zavisnosti od iznosa dugovanja.
Na sednici veća komunalni inspektor Petar Pantelić rekao je da se prilikom sagledavanja stanja u “Progresu“ došlo do saznanja da veliki broj građana i preduzeća duži niz godina imaju dugovanja prema ovom preduzeću.
- Poznato je da neizmirena dugovanja kod fizičkih lica zastarevaju za godinu dok je kod pravnih lica rok tri godine. Neophodno je da svi koji duguju za komunalne usluge zaključe ugovor sa JKP “Progres“ i počnu sa otplatom jer je ideja prilikom izrade ove odluke bila da se građanima omogući da na lakši način regulišu svoja dugovanja - rekao je Pantelić.
Ukoliko se dogodi da neredovni platiša odbije da potpiše ugovor za reprogramiranje dugova, kako je rečeno, biće isključen sa vodovodne mreže, jer odluka sadrži zaoštrenu politiku naplate i u budućnosti sankcionisanje neredovnog izmirenja dugova uskraćivanjem komunalnih usluga. Sankcije će se primenjivati i prema onima koji potpišu ugovor o otpisu i načinu naplate dugovanja ako i nakon opomene kasne sa uplatom rate duže od tri dana.
Direktor JKP “Progres“ Dragan Pantelić podsetio je da je u poslednjih nekoliko godina u vodosistem uložen ogroman novac i da se, uprkos velikoj suši, nije desilo da korisnici nemaju vodu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa