13. septembar 2012.13. sep 2012.
IZMEĐU REDOVA

SVE NAM JE DOBRO

Suša uništila useve, vrelina spržila povrće, mesa i mleka sve manje, ni šljiva nije rodila, pa ni grožće ponelo, neće biti dovoljno ni rakije ni vina... Inače sve ostalo nam je dobro.
Šta nas Srbe sve neće snaći. Sad se pojavili i nekakvi arapski komarci. Posle ludih krava, podivljalih ptica i koječega još, došli nam i pomahnitali komarci.
A dok komarci zuje, i u vazduhu se nad Srbijom muzika čuje. Šabac je, na primer, oduvek bio grad muzike. Zato ne iznenađuje što se za naredne dane najavljuje, nekakvo (pre) komponovanje. Nezvanično.
Ustvari, nije jasno zašto se taj čin izmene vlasti naziva prekomponovanje. Od kad je sveta i veka istoriju pišu pobednici. Kod njih je i nož i pogača. U ovom slučaju, oni imaju i dirigentsku palicu i orkestar.
Nije lepo od predstavnika sadašnje vlasti što nisu otišli na sednicu glavnog odbora demokrata, koji su ranije bili na vlasti, te da im se naizvinjavaju što su od njih, eto, preuzeli vlast.
U međuvremenu neki naši političari sve više liče na neke iz davnih vremena koji su izjavili „Ne slažem se sa pitanjem“.
U Rusiji predloženo da se zvanje heroja rada vrati na spisak državnih nagrada. Jes“™ da se mi opet pazimo sa Rusima, al“™kod nas to neće proći. Nema ni radnika, a kamo li heroja.
Na čuvenoj Smederevskoj železari, davnih dana je velikim slovima ispisano „Srpski ponos“. E sad vlasti vele da će tu industriju prodati za čitav jedan dolar. Pa zar je srpski ponos tako nisko pao.
Okrivljeni za prošlogodišnju pljačku veka izvedenu, naravno u Beogradu, neki dan su usled nedostataka dokaza, nenaravno, oslobođeni. Po svemu sudeći u aps zaglave samo oni koji drpe sitnije pare a ovi što svuku veću sumu, za njih nema dokaza.
Nedavno naši čuveni istražitelji otkrili da se u prosveti radna mesta kupuju, te da ima slučajeva da su neki to plaćali od tri do sedam hiljada evra. Takva je tarifa, kažu poznavaoci. A zar je tako samo u prosveti?
U nekim srpskim gradovima postoje i šetališta za pse, po ugledu na Evropu. Izgleda da je ovde kerovima koji žive evropskim životom bolje nego ostalim živim bićima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa