13. septembar 2012.13. sep 2012.
ŠABAC

RAZVOJNE AGENCIJE OTVARAJU VRATA EVROPSKIH FONDOVA

Predstavnici šest opština i gradova zapadne Srbije - Šapca Ljubovije, Malog Zvornika, Krupnja, Bogatića i Vladimiraca, prošlog petka posetili su Regionalnu razvojnu agenciju Bačke u Novom Sadu sa ciljem prenošenja iskustava u formiranju i funkcionisanju razvojne agencije.
Čelni ljudi lokalnih samouprava izrazili su interes za formiranje razvojne agencije koja će pokrivati teritoriju navedenih opština i grada, a po uzoru na model poslovanja Regionalne razvojne agencije Bačka.
Sastanku je prethodio susret pomoćnika gradonačelnika Šapca za saradnju sa EU Aleksandra Požgaja sa direktorom Regionalne razvojne agencije Bačka Srđanom Vezmarom. Imajući u vidu da Mačva kao veliki okrug nema ovakvu agenciju, razgovori su se odnosili na mogućnosti njenog osnivanja. Zadatak razvojne agencije je jačanje institucionalnih kapaciteta lokalnih samouprava, kao i unapređenje i podrška u realizaciji razvojnih programa i projekata na lokalnom i regionalnom nivou. Takođe je značajna za osnaživanje ljudskog kapitala kroz programe obuke i stručnog usavršavanja u pogledu jačanja malih i srednjih preduzeća i projektnog menadžmenta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa