13. septembar 2012.13. sep 2012.
RAZVOJ ODNOSA ŠAPCA I KINE

NEDELjA NR KINE U ŠAPCU

Aleksandar Požgaj, pomoćnik gradonačelnika za saradnju sa Evropskom Unijom sastao se nedavno u Beogradu, u ambasadi Narodne Republike Kine, sa atašeom ove zemlje Dženg Kaijem. Požgaj je sa Kaijem razgovarao o razvoju odnosa između grada Šapca i ambasade Narodne Republike Kine kroz konkretne proekte od zajedničkog interesa.
- Kina je država koja najbrže i najdinamičnije kulturno i ekonomski raste u svetu, i naš interes je da se bliže povežemo sa ambasadom Narodne Republike Kine i tako predstavimo grad Šabac kao pogodno područje za partnerstvo i investicije. Sa Kaijem sam dogovorio organizovanje „Nedelje Narodne Republike Kine u Šapcu“ za novembar ove godine, kao znak decenijskog prijateljstva dva naroda ““ izjavio je Požgaj nakon sastanka.
Kako Požgaj najavljuje „Nedelja Narodne Republike Kine“ trajaće 7 dana. Obuhvatiće izložbu fotografija i slika koje će biti postavljene na tri mesta u gradu. Biće prikazan film o kulturnom i privrednom usponu Kine, a u srednjoj Ekonomskoj školi biće održano predavanje za đake. Očekuje se da će Šabac ovom prilikom posetiti ambasador NR Kine sa svojom delegacijom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa