13. septembar 2012.13. sep 2012.
ZA BOLjI POLOŽAJ OMLADINE

USKORO OSNIVANjE SAVETA ZA MLADE

Odgovorna omladinska politika, koja podrazumeva rešavanje najvećih problema mladih, biće prioritet u radu Saveta za mlade grada Šapca koji će uskoro biti formiran. Aktivizam mladih, uz podršku grada, treba da omogući poboljšanje položaja ove kategorije stanovništva u društvu
Položaj mladih u Šapcu treba da se unapredi, pre svega ukljičivanjem mladih u procese odlučivanja koji se tiču rešenja koje se direktno odnose na omladinu, kaže pomoćnik gradonačelnika Dušan Kostadinović. On smatra da je Šabac prava sredina u kojoj mladi mogu popraviti položaj u društvu, te će i njegove aktivnosti biti usmerene ka tom cilju.
- Moj posao kao pomoćnika gradonačelnika, pre svega, jesu mladi i omladinska politika. Briga o mladima treba da bude prioritet jedne društvene zajednice. Mladima je neophodna podrška, jer nije reč samo o njihovom boljem životu, već i o budućnosti čitavog društva. Organizovana i sistemska podrška mladima je uslov za bolju budućnost jedne države. Sa članovima Gradske uprave imam odličnu komunikaciju i saradnju i po ovom pitanju, a to ni ne čudi, pošto su u Gradskoj upravi Šapca zaposleni odgovorni ljudi, profesionalci. Naša Gradska uprava svojom organizovanošću i efikasnošću odskače od mnogih gradskih uprava u Srbiji, ali i u regionu, kaže Kostadinović.
On dodaje da su problemi mladih u Srbiji univerzalni, i da zahtevaju vreme za rešavanje.
- Položaj mladih u Šapcu nije bitno drugačiji od položaja mladih u drugim delovima Srbije. Najveći problemi mladih vezuju se za: nezaposlenost, rešavanje stambenog pitanja, obrazovanje, učestvovanje u donošenju odluka, zdravlje. Mlade u Šapcu treba osnažiti i podstaći na aktivno društveno delovanje, jer je to najbolji način da se problemi reše i poboljša položaj mladih, navodi naš sagovornik.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa