27. avgust 2009.27. avg 2009.
DAN OPŠTINE KOCELjEVA

OBELEŽENA STOSEDAMDESETOGODIŠNjICA POSTOJANjA

Na osnovu odredbi Ustava iz 1838. početkom 1839. godine formirano je u severozapadnoj Srbiji Okružje šabačko koga su činila tri sreza, među kojima i Posavotamnavski sa sedištem u Svileuvi.
Povodom obeležavanja dana opštine koja postoji već 170 godina, 19. avgusta na Preobraženje Gospodnje, u sali Doma kulture održana je svečana akademija kojoj su prisustvovali predstavnici ministarstava, republičkih ograna i ustanova, crkvenih opština, javnih preduzeća i ustanova kao i zvaničnici brojnih gradova i opština.
Nakon himne koju je otpevao hor osnovne škole pod upravom profesora Ivana Markovića goste je pozdravio predsednik Veroljub Matić koji je govorio o sadašnjosti i budućnosti koceljevačke opštine.
U svom govoru on je istakao da je rukovodstvo prilagodilo funkcionisanje i delovanje opštine prema zahtevu današnjice i sutrašnjice, te da je razvijena ideja razvojnog razmišljanja, stvoreni uslovi za ulaganje i razvoj privrede, u velikoj meri pripremljena infrastruktura kao preduslov razvoja privrede i podizanja standarda građana. Takođe je naglašeno potpuno postignuto političko jedinstvo, dobra saradnja sa centralnim vlastima, opštinama ne samo u neposrednom okruženju, uspostavljena prekogranična saradnja.
Matić je još jednom potvrdio da je akcenat Koceljeve i u buduće na privrednom razvoju.
- Ono što ćemo raditi dalje je prvenstveno podržavati postojeću privredu, otvarati mogućnosti novog privrednog razvoja, pomagati poljoprivredi da u novim uslovima i zahtevima što bolje funkcioniše, nastaviti ulaganja u infrastrukturne objekte, čuvati i štititi životnu sredinu, razvijati i širiti saradnju sa subjektima u zemlji i inostranstvu, ravnomerno razvijati sve delove opštine, poboljšati rad javnih ustanova i preduzeća- rekao je predsednik opštine i dodao da će maksimalno stimulisati motivaciju demografske vitalnosti ove opštine uz obezbeđivanje perspektive mladima za ostanak na ovim prostorima...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa