13. septembar 2012.13. sep 2012.
ODRŽANA 23. SEDNICA POSLOVNOG UDRUŽENjA “TOPLANE SRBIJE“

ŠABAC SPREMAN ZA NOVU SEZONU

Srpske toplane Republičkoj direkciji za robne rezerve od prošle grejne sezone duguju 42.400 tona mazuta. Otplata dugovanja u narednih godinu dana. “Toplana Šabac“, po ovom pitanju, u povoljnijem položaju nego većina toplana u Srbiji
Prošlog četvrtka u Šapcu održana je 23. sednica poslovnog udruženja “Toplane Srbije“. Najznačajnije tačke dnevnog reda ticale su se reprograma duga prema Republičkoj direkciji za robne rezerve iz prošle grejne sezone, ali i zahteva srpskih toplana za korišćenje novih količina ovog goriva u novoj sezoni grejanja.
- Nova grejna sezona je uskoro pred nama. Situacija u toplanama u Srbiji je šarenolika. Odnosno, postoji nekolik toplana koje, na žalost neće moći da otpočnu sezonu, do onih koje dobro stoje. Najznačajniji zaključci sa ove sednice tiču se reprogramiranja postojećeg duga prema Direkciji za robne rezerve. Iznađen je način da se on u mesečnim ratama prolongira u narednih godinu dana. U isto vreme, upućen je zahtev Direkciji za nove količine goriva, kako bi obezbedili uspešan početak ovogodišnje grejne sezone ““ istakao je predsednik Upravnog odbora PU “Toplane Srbije“ Dejan Stojanović i izrazio uverenje da je jedino trajnije rešenje u konstantnom merenju potrošnje toplotne energije.
Za razliku od gradova u kojima se još uvek ne zna da li će biti grejanja od oktobra, iz šabačkog JKP “Toplana“ poručuju da su već obezbeđene dovoljne količne mazuta, dok će novoutvrđeni način otplate postojećeg duga znatno olakšati posao.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa