13. septembar 2012.13. sep 2012.

PRVI PROIZVODI DO KRAJA GODINE

Federiko Veskovini, suvlasnik italijanske kompanije „Veskovini grup“, upoznao je prošlog petka gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića sa dinamikom izgradnje fabrike SBE Srbija, sastavnog dela kompanije “Veskovini“, koja će se baviti izradom mehaničkih delova namenjenih automobilskoj industriji. Kamen temeljac za igradnju fabrike, smeštene na sedam hektara zemljišta Severozapadne radne zone, položen je 17. aprila ove godine. Investicija je vredna pet miliona evra, a u zavisnosti od rasta proizvodnje u fabrici “Fiatovih“ automobila u Kragujevcu, prozvodni kapaciteti biće dograđivani, tako da bi, prema sadašnjim projekcijama, ukupna investicija na ovoj lokaciji mogla biti oko deset miliona evra.
- Izgradnja fabrike privedena je kraju. U decembru se očekuje instalacija opreme i prvih mašina, tako da bi početak proizvodnje bio moguć do kraja ove godine, a pun kapacitet izvestan je u februaru ili martu 2013. godine. Uspešan rad fabrika i proizvodnih pogona znači nova radna mesta za sugrađane koji su već nekoliko meseci na obuci u Italiji. Obim posla i potražnja za novom radnom snagom širiće se u zavisnosti od plasmana na svetsko tržište novog „fiatovog“ vozila koje se proizvodi u Kragujevcu, naglasio je gradonačelnik Šapca.
Federiko Veskovini istakao je zadovoljstvo kvalitetom rada Šapčana na obuci u Italiji, koji bi, prema njegovom mišljenju, uskoro mogli da budu samostalni u obavljanju radnih zadataka.
- Ne možemo precizirati datum početka angažovanja šabačkih radnika, ali kako je planirano, početkom naredne godine biće završena kompletna instalacija opreme i mašina, što je preduslov pune proizvodnje. Takođe, dobar plasman na tržištu „fiata 500L“ mogao bi da ubrza početak rada fabrike SBE Srbija u Šapcu, rekao je Federiko Veskovini.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa