13. septembar 2012.13. sep 2012.
ZAJEDNIČKO DELOVANjE OPOZICIJE

POZIV URS ZA NOVU LOKALNU VLAST

Predstavnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare uputili su javni poziv Ujedinjenim regionima Srbije da podrže novu politiku i na taj način lokalnu vlast usaglase sa republičkom.
Lideri lokalnih opozicionih stranaka potpisali su prošlog četvrtka u prostorijama Srpske napredne stranke koalicioni sporazum o zajedničkom političkom delovanju u cilju promene aktuelne vlasti u Šapcu. Tom prilikom, predsednik Okružnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Tomić izjavio je da očekuje da će Gradski odbor URS poslušati predlog koji su lokalnim ograncima stranaka uputili predsednici SNS i URS.
- Koalicioni blok SNS-SPS-DSS otvoreno poziva Ujedinjene regione Srbije da poštuju preporuku koju su nedavno izneli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsenik URS Mlađan Dinkić o potrebi promene lokalne vlasti u šest gradova u Srbiji, među kojima je i Šabac. Pristupanjem 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije ovom političkom bloku, uz 27 odbornika koliko naša koalicija trenutno okuplja, stvorila bi se izuzetno stabilna većina koja bi se okrenula prosperitetu grada, rekao je Tomić.
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Vladimir Savić pozdravio je potpisivanje koalicionog sporazuma i istakao da je DSS u protekle četiri godine bio najveći kritičar lokalne vlasti. Zoran Bortić, šef šabačkih socijalista, rekao je da će predstavnici URS morati kad-tad da se izjasne o ponuđenom predlogu, jer kako je naveo, potpisivanje koalicionog sporazuma nije odluka tri lokalna lidera, već predsednika stranaka koje danas vode Srbiju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa