20. septembar 2012.20. sep 2012.
RUKOMET: „MERKUR OSIGURANjE“ SUPER LIGA SRBIJE, 1. KOLO

POBEDA NA STARTU

RK „Metaloplastika ZK“ - RK „Rudar“ 25:22 (14:13)
Šabački rukometaši startovali su u novoj superligaškoj sezoni pobedom protiv sasvim dobre, i u letnjoj pauzi pojačane ekipe „Rudara“. Prvi trenuci igre protekli su u nekoj vrsti „zagrevanja“ obe ekipe, jer za prvih pet minuta postignut je samo jedan gol na obe strane. Nekoliko minuta kasnije Šapčani su već imali dva gola prednosti, ali gosti do polovine prvog dela utakmice preokreću rezultat i prelaze u vođstvo 7:5. U nastavku prvog poluvremena uglavnom se igralo „gol za gol“, a prednost domaćoj ekipi, efektnim golom iz slobodnog udarca, donosi Dragaš.
U nastavku utakmice, u prvih desetak minuta, igra je i dalje bila prilično izjednačena, da bi od četrdesetog minuta „plavo - beli“ najpre povećali prednost na dva, a nešto kasnije i na tri gola. U tomu iz Šapca najefikasniji su bili: Dragaš sa osam, Prodanović sa pet i Mitrović sa četiri postignuta pogotka.
U narednom kolu „Merkur osiguranje“ Super lige Šapčani bi trebalo da igraju u Beogradu, protiv večitog rivala, beogradske „Crvene Zvezde“. Nastup čuvenog “crveno - belog“ tima do zaključenja ovog broja lista „Glas Podrinja“ ostao je neizvestan, jer o tome se odlučivalo u sredu (juče), kada je naš list već bio u štampi. Sporno je to što postoji MRK, ORK i RK „Crvena Zvezda“. ORK i RK su ugašeni, a MRK je pre nekoliko dana registrovan i čelnici Zvezde bi trebalo da potpišu izjavu da prihvataju potencijalna dugovanja ORK i RK.
RK „Metaloplastika ZK“: Rajičić, Karanović 1, Alčaković, Aleksić, Medić 2, Spalević, Marjanović, Dragaš 8, Medurić 2, Marković 1, Grujičić 1, Jezdimirović, Mitrović 4, Arsić, Vejin 1, Prodanović 5.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa