20. septembar 2012.20. sep 2012.

ZEZALI KRIZU U MALOM PARIZU

Dođe i prođe još jedna „Čivijada“, a sa njom i „Čivijaški karneval“. Tokom tri dana, od 13. do 15. septembra Šabac je bio centar smeha, humora, lepote i mladosti.
„Šampitijada“, „Čivijaški genijalci“, izložbe, utakmica u malom fudbalu bili su samo deo onoga što se dešavalo prošle sedmice. Dečji čivijaški karneval doneo je šarenilo i polet najmlađih Šapčana. Ove godine pridružili su im se u karnevalskoj povorci i kućni ljubimci. Doprinos Dečjem karnevalu dali su i predškolci vrtića „Mladost“. Pred oduševljenom publikom u Šabačkoj gimnaziji, njihova šarmantna trupa izvela je predstavu „Tom Sojer“.
Mladi u čivijaškom kolu vratili su sve prisutne tradicionalnom duhu, lepoti narodnih nošnji i izvornoj muzici. Subotnji čivijaški karneval okupio je četrdeset trupa iz jedanaest zemalja. Svaka je sa sobom donela raznobojni svet kostima koji je oduševio posmatrače u pešačkoj zoni. Ovogodišnji karneval začinio je kubanski orkestar sa svojom muzikom i vatrenom salsom.
Novi predsednik „Čivijaške republike“ Ljubodrag Stojadinović, urednik humoristično-satiričnog lista „Jež“ dostojno je nasledio prethodnog. Bez kabineta, sekretarice, obezbeđenja i drugih otežavajućih okolnosti obećao je da će promeniti sebe. Biće predsednik.
Kraj 44. Čivijade i 5. Čivijaškog karnevala obeležen je vatrometom uz zvuke kubanske muzike.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa