20. septembar 2012.20. sep 2012.
U GALERIJI KCŠ PROŠLOG PETKA OTVORENA IZLOŽBA

ŠABAČKI VAZDUHOPLOVCI

Kao i svake godine u okviru „Čivijade“, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca, u galeriji Kulturnog centra Šabac, prošlog petka, 14. septembra, otvorena je izložba fotografa Dragutina Dragana Petrovića. Povodom sto godina srpskog ratnog vazduhoplovsta, a u čast šabačkih pilota i mehaničara, izložene su njihove fotografije, dokumenta i lični predmeti.
- Želim da se ovom prilikom zahvalim rodbini ovih vazduhoplovaca koji su me primili u svoje domove i pružili informacije. Bez njihove pomoći ja ovo ne bih mogao da uradim. Siguran sam da ima još ljudi čije su sudbine i fotografije anonimne. Svrha ove izložbe je da pokrenem, da zatalasam kako bi i one ugledale svetlost dana ““ rekao je Dragan Petrović.
Ispred Gradske uprave prisutnima se obratila Ana Marinković, načelnik odeljenja za društvene deletanosti.
- Draganove izložbe su postale zaista neizostavni deo „Čivijade“, pa je to tako ove godine šesti put. Moram da kažem da Dragan Petrović ne prestaje da nas iznenađuje iz godine u godinu. Večerašnja izložba posvećena je starim šabačkim vazduhoplovcima, a sve u okviru stogodišnjice srpskog vazduhoplovstva. U ime svih nas želim da mu se zahvalim što svojim neobičnim trudom, radom, kreativnošću neguje kulturu sećanja ovoga grada. Dokaz za to je i večerašnja izložba koja zaista predstavlja neprocenjivo blago u vidu zapisa koji će nas podsećati na jedan deo prošlosti našeg grada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa