20. septembar 2012.20. sep 2012.
TURISTIČKE MOGUĆNOSTI PLANINE CER

NEISKORIŠĆEN POTENCIJAL

Privredno društvo “Cersko zvonce“ pokrenulo inicijativu za kvalitetnije korišćenje planine Cer. Do stogodišnjice Cereske bitke unaprediće se ekološka i socijalna održivost Cera
Geografski položaj, mnoštvo kulturno istorijskih spomenika i znamenitih mesta, te klima i blizina gradskih centara, svrstavaju planinu Cer među atraktivnije u Srbiji. Međutim, turistički resursi ove pitome planine potpuno su neiskorišćeni. Pre svega sa gledišta održivog turizma gde spadaju i eko i seoski turizam. Planina Cer nije proglašena ni nacionalnim parkom i ako po svom značaju to i zaslužuje. Zato je grupa entuzijasta a pre svega zaljubljenika u ovu planinu predvođena Privrednim društvom “Cersko zvonce“, pokrenula inicijativu kako bi Cer pstao atraktivna turistička destinacija na mapi Srbije.
- Valorizacijom prirodnih i antropogenih vrednosti sa odgovornim ponašanjem prema prirodi, kako turista tako i svih budućih partnera u razvoju turizma, a tu se pre svega misli na lokalno stanovništvo i uprave Šapca i Loznice, unaprediće se ekološka i socijalna održivost područja planine Cer- kaže sveštenik Vojislav Petrović, osnivač Privrednog društva “Cersko zvonce“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa