20. septembar 2012.20. sep 2012.
KRUPANj

PROGRAMSKO BUDžETIRANjE

U Krupnju 14. septembra održan je treći po redu radni sastanak sa konsultantima programa MSP IPA 2007, sa Sašom Kristićem i Mirjanom Knežević. Tema sastanka je bila rad na pripremi, izradi programa i u okviru njih predloga projekata koji će biti uključeni u Programski budžet za 2013, 2014. i 2015.godinu
Sastanak je otvorio Nenad Vasiljević, predsednik opštine Krupanj koji je pozdravio sve prisutne i rekao da prema Zakonu o Budžetu do 2015.godine sve Opštine će biti u obavezi da primenjuju ovakav način rada. Naša opština je jedna od nekolicine opština iz cele Srbije koji su se još 2011. godine uključili u ovaj veoma značajan program. Primenom programskog budžetiranja Opština će biti u prilici da planira investicije, na duži vremenski period.
- Želeo bih da pohvalim opštinu Krupanj, što je sa velikom ozbiljnošću pristupila Programskom budžetiranju i što je vladajaća stuktura Opštine daje punu podršku realizaciji ovog projekta. To moram priznati nije slučaj u drugim opštinama i gradovima. Zaista, ovo je prava retkost doživeti u Srbiji ““ nije krio svoje oduševljenje Saša Kristić, konsultant na programu.
- Pilot projekti u programskom budžetiranju opštine Krupanj, biće realizovani u naredne tri godine. Programski budžet će omogućiti da se na efikasniji, odgovorniji i transparetniji način upravlja sredstvima građana na duži rok - izjavio je Nikola Blaženković, šef odseka za privredu i finansije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa