20. septembar 2012.20. sep 2012.
GRADONAČELNIK SA SARADNICIMA U CELjU

ŠABAC NA SAJMU PRIVREDE

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Požgaj i saradnik u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Srđan Stanisavljević, posetili su prošle nedelje “Međunarodni sajam privrede“ u Celju, koji je drugi po veličini u Evropi
Gradonačelnik Miloš Milošević je upoznao privrednike i potencijalne investitore iz Slovenije i drugih država Evrope o mogućnostima investiranja u grad Šabac. Tom prilikom im je predstavio najveći potencijal privrenog razvoja grada ““ Severozapadnu radnu zonu, koja obuhvata prostor od 921 hektar, od čega je 600 hektara infrastrukturno opremljenog zemljišta u vlasništvu grada Šapca i namenjeno je za izgradnju privredno ““ proizvodnih objekata. Grad Šabac je centar regiona i značajna privredna oblast u Srbiji, a prisutnost investitora kao što su Alas International, Stada, Tikkurila, Alliance one tobacco, Interedž, Intercell, Mercator, Vescovini group, Metro, na najbolji način potvrđuje Šabac kao podsticajni poslovni ambijent. Izlaganje gradonačelnika Miloševića je izazvalo veliku zainteresovanost slovenačkih kompanija za investiranje u Šabac i otvorilo je veliki prostor za saradnju imajući u vidu da slovenačke kompanije investiraju u najrazličitije vidove privrednih delatnosti.
Milošević je sa svojim saradnicima tokom posete bio gost kod gradonačelnika Celja Bojana Šrota, gde su se vodili razgovori o konkretnim projektima od interesa za ova dva grada. Takođe, otvorila se mogućnost da se uspostave specijalne veze Šapca i Celja kroz proces bratimljenja, na čemu će se raditi u narednom periodu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa